



| Day one - 20 March 2023 |           |   |                               |
|-------------------------|-----------|---|-------------------------------|
| Timing                  | Duration  | Agenda item   | Lead/Facilitator              |
| 09:00-09:30             | 30min     | Official welcome<br>Day one agenda overview   | Fethi, Pere, Anna<br>and Leah |
| 9:30 -10:00             | 30 min    | Administrative arrangements   | Fethi                         |
| 10:00-10:30             | 30min     | Country experience on blue carbon/blue<br>economy (5-10 minutes each country)<br>3 countries (8 minutes each including<br>questions= 25 min)  | Anna                          |
| 10:30-10:50             | 20min     | Coffee break  | N/A                           |
| 10:50-12:10             | 1h 20min  | Country experience on blue carbon/blue<br>economy (5-10 minutes each country)<br>10 countries (8 minutes each including<br>questions= 80 min) | Leah                          |
| 12:10-13:30             | 1hr 20min | Lunch and networking  | N/A                           |
| 13:30-14:10             | 40min     | Lecture: Definition of Blue Economy and<br>Introduction to Blue Carbon  | Anna                          |
| 14:10-14:25             | 15min     | Questions/reflections   | Leah                          |
| 14:25-14:45             | 20min     | Coffee break  | N/A                           |
| 14:45-15:15             | 30min     | Lecture: BC ecosystems<br>a) Seagrass   | Anna                          |
| 15:15-15:25             | 10min     | Questions   | Anna                          |
| 15:25-15:45             | 20min     | Lecture: BC ecosystems<br>b) Mangroves  | Leah                          |
| 15:45-15:50             | 10mins    | Questions   | Leah                          |
| 15:50-16:10             | 20mins    | Lecture: BC ecosystems<br>c) Tidal marshes  | Leah                          |
| 16:10-16:20             | 10mins    | Questions   | Anna                          |
| 16:20-16:30             | 10mins    | Closing Day 1. Preview Day 2  | Anna                          |





| Day Two - 21st March 2023 |           |  |                  |
|---------------------------|-----------|--|------------------|
| Timing                    | Duration  | Agenda item  | Lead/Facilitator |
| 09:00-09:15               | 15min     | Welcome<br>Day one recap and Day two agenda overview   | Leah             |
| 09:15-09:55               | 40min     | BC real life examples - Africa   | Leah             |
|                           |           | 20 min=Madagascar<br>20 min=Kenya  |                  |
| 09:55-10:10               | 15min     | Questions  | Leah             |
| 10:10-10:30               | 20min     | Coffee break   | N/A              |
| 10:30-10:50               | 20min     | What is carbon offsetting?   | Leah             |
| 10:50-11:05               | 20min     | Questions  | Anna             |
| 11:05-11:45               | 35min     | Introduction to field coring methods   | Anna             |
| 11:45-12:00               | 15min     | Questions  |                  |
| 12:00-13:30               | 1.5hr     | Lunch and networking   | N/A              |
| 14:00-14:30               | 30 min    | Costa Rica case study (including questions)  | Rebeca Brenes    |
| 14:30-15:00               | 30min     | How to plan a BC assessment  | Anna             |
| 15:00-15:10               | 10min     | questions  | Anna             |
| 15:10-15:30               | 20min     | Coffee break   |                  |
| 15:30-16:45               | 1hr 15min | Working in groups: real case scenarios on<br>how to plan a BC assessment + follow up<br>discussion | Anna/Leah        |
| 16:45-16:50               | 5mins     | Closing Day 2. Preview Day 3   | Anna             |
| 17:00 - 18:00             | 1 hr      | Hospitality event: Reception at INAT   | All participants |





| Day three – 22nd March 2023 |          |   |                  |
|-----------------------------|----------|---|------------------|
| Timing                      | Duration | Agenda item   | Lead/Facilitator |
| 8:00-8:30                   | 30min    | Travel to core trip location                              |                  |
| 8:30–11:30                  | 3h       | Coring (demonstration; everybody to try coring technique) | Anna and Leah    |
| 11:30-12:00                 | 30min    | Return to workshop location                               |                  |
| 12:00-13:30                 | 1h 30min | Lunch   |                  |
| 13:30-14:10                 | 40min    | Processing of sediment cores (including questions)        | Anna             |
| 14:10-14:15                 | 5min     | Closing Day 3. Preview Day 4                              | Anna/Leah        |

| Day Four – 23rd March 2023 |          |   |                  |
|----------------------------|----------|---|------------------|
| Timing                     | Duration | Agenda item   | Lead/Facilitator |
| 08:00-08:30                | 30min    | Welcome<br>Day three recap and Day four agenda<br>overview<br>Questions               | Leah             |
| 08:30-09:10                | 40min    | BC analyses:<br>OC analyses and introduction to sediment<br>accumulation rate methods | Anna             |
| 09:10-09:50                | 40min    | BC analyses:<br>Accumulation rates and <sup>210</sup> Pb interpretation               | Pere             |
| 09:50-10:10                | 20min    | Questions   | Leah             |
| 10:10:10:30                | 20min    | Coffee break  |                  |
| 10:05:10:50                | 40min    | Blue Carbon case studies  | Anna             |
| 10:50-11:20                | 20min    | Questions   |                  |
| 11:20-12:40                | 1h 20min | Lunch and networking  |                  |
| 12:40-13:10                | 30min    | Travel to CNSTN   |                  |
| 13:10-14:30                | 1h 20min | Introduction of <sup>210</sup> Pb facilities and tour of laboratories                 | Leah/Anna        |
| 14:30-15:00                | 30min    | Travel back to hotel  |                  |





| Day Five – 24th March 2023 |           |   |                         |
|----------------------------|-----------|---|-------------------------|
| Timing                     | Duration  | Agenda item   | Lead/Facilitator        |
| 08:00-08:30                | 30min     | Welcome<br>Recap of days three and four. Day five<br>agenda overview; questions   | Leah                    |
| 08:30-09:10                | 40min     | Lecture: Data management and analysis   | Leah                    |
| 09:10-09:30                | 20min     | Questions   | Leah                    |
| 09:30-09:50                | 20min     | Coffee break  | N/A                     |
| 09:50-11:20                | 1hr 30min | Practical session: dataset and carbon data  | Anna                    |
| 11:20-11:30                | 10min     | Follow up discussion/summary from practical session   | Anna                    |
| 11:30-12:30                | 1hr       | Group discussion - what have people learnt?<br>What has been most interesting? What will<br>they do when they get home? | Anna/Leah               |
| 12:30-14:00                | 1.5hr     | Lunch and networking  | N/A                     |
| 14:00-14:30                | 30min     | Official close distribution of certificates   | Fethi, Anna and<br>Leah |